Een hele eer. Zo noemt Rinie van Tilburg, voorzitter van Stichting Bloemencorso in Zundert, het verzoek vanuit Marokko om de legendarische corsowagen ‘Moeders kroost’ opnieuw te bouwen en tentoon te stellen in Casablanca.

Bedoeling is dat de corsotijger tegenover de grote moskee Hassan 2 komt te staan tijdens de internationale vakbeurs ‘Maroc Garden’, die in juni wordt gehouden. De vliegreis en verblijfskosten van de Zundertse corsobouwers worden door Marokko betaald.

De tijger, gebouwd door buurtschap Klein-Zundertse Heikant, won in 2002 zowel de eerste prijs van de vakjury als van de publieksjury. Nog steeds wordt de corsowagen door velen gezien als de allermooiste die ooit werd gebouwd. Of de tijger weer opnieuw zal verrijzen, is echter nog maar de vraag.

Hoe leuk en eervol de uitnodiging van Marokko ook is, ziet Van Tilburg ook een aantal praktische problemen. “In zo’n wagen zitten duizenden manuren. Die bouw je niet in een week. Het zou hooguit op kleinere schaal kunnen. Bovendien zijn er in juni nog geen dahlia’s, dus daar moeten we ook iets op verzinnen.” Van