De speelfilm Much Loved mag in Marokkaanse bioscopen niet worden vertoond. De film van de Marokkaans-Franse filmmaker Nabil Ayouch gaat over prostitutie in het Noord-Afrikaanse land.

De film werd afgelopen weekend vertoond op het filmfestival in Cannes. Hierbij was ook een regeringsdelegatie uit Marokko aanwezig. Gisteravond liet de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) weten dat de film niet in Marokko mag worden uitgebracht.

Volgens de officiële verklaring is de film een grove belediging voor de normen en waarden van het land. Ook beschadigt de film het imago van vrouwen in Marokko, zegt de conservatieve PJD.

Naakt 
De afgelopen weken werd in Marokko al fel gediscussieerd over de film. Met name de hoeveelheid naakt en het explicite taalgebruik zijn omstreden. Maandag werd voor het parlement van Rabat gedemonstreerd tegen de film. Voorstanders van Much Loved zijn woedend over het besluit en spreken van censuur.

Hoewel prostitutie in Marokko niet is toegestaan, komt het veel voor. Met name arme, jonge vrouwen en alleenstaande moeders laten zich betalen in ruil voor seks. Ze zijn vooral populair bij mannen uit Saudi-Arabië en Europa, die speciaal daarvoor naar Marokko reizen.