Marokko verbiedt een gepland bierfestival. Dat zou van 8 oktober tot 8 november plaats vinden in de stad Casablanca. Maar volgens de autoriteiten zou dat getuigen van een gebrek aan respect voor de wetten en gebruiken.

Het commissariaat van Casablanca heeft vandaag een bierfestival in Marokko verboden. “Na de publicatie door bepaalde media van aankondigingen over het houden van een bierfestival in Casablanca, hebben de autoriteiten gevraagd aan de organiserende vereniging om onmiddellijk de publiciteitscampagne stop te zetten en het evenement te annuleren”, zo maakten de plaatselijke autoriteiten bekend.

Het verbod komt er wegens “het niet respecteren door de vereniging van de regels en de juridische procedures die van kracht zijn op dit gebied”.

Het festival zou plaatsvinden van 8 oktober tot 8 november in Casablanca, en het zou het eerste bierfestival ooit geweest zijn in Marokko.

De productie van bier werd in Marokko ingevoerd door de Franse kolonisatoren in de 20e eeuw. Er zijn verschillende brouwerijen in het land en de productie en verdeling wordt gecoördineerd door de Société des Brasseries du Maroc. Het meest verkochte internationale bier is Heineken, dat in Marokko onder licentie gebrouwen wordt.

In Marokko is de verkoop van alcohol aan moslims officieel verboden, maar het land produceert, naast bier, ook jaarlijks meer dan 40 miljoen flessen wijn, waarvan het grootste deel in het land zelf geconsumeerd wordt.