Marokkanen die inkomsten uit buitenlandse bronnen ontvangen, mogen nu een rekening in een harde valuta of een converteerbare dirham-rekening openen. Eerder moesten de inkomsten worden omgezet in de Marokkaanse dirham binnen een maand maximaal na het verzamelen van het bedrag.

Het Deviezenkantoor (Office des Changes), dat het systeem van deviezen controleert, heeft de nieuwe procedures aangekondigd om de wisseloperaties door ingezetenen te vereenvoudigen.

De procedures omvatten het verhogen van de limiet van de valuta die is toegewezen voor toerisme, en e-handel – ze stellen ook Marokkaanse migranten in staat die hun fiscale woonplaats naar Marokko hebben overgedragen om de vergoedingen en rechten te betalen voor leningen met betrekking tot in het buitenland gelicentieerde gebouwen.

Uit de verklaring bleek dat de nieuwe voorwaarden het banken mogelijk maken om een ​​rekening in harde valuta of een converteerbare dirham-rekening te openen voor personen die niet in het handelsregister zijn geregistreerd en die inkomsten uit buitenlandse bronnen ontvangen zodat zij hun lopende uitgaven in het buitenland dekken.

Wat betreft de vergoedingen en rechten die voortvloeien uit buitenlandse onroerendgoedleningen, bepaalde de verklaring het percentage toegestane transacties op 5 van de waarde van het onroerend goed.

In dezelfde context verklaarde het deviezenkantoor de limiet van de bedragen die voor toerisme zijn toegewezen van MAD 100k tot MAD200k (USD10.5k tot USD21k) per jaar. Het resterende bedrag kan aan het einde van het jaar worden gebruikt om de toeristische uitgaven van het komende jaar te dekken.

Het Bureau heeft de jaarlijkse limiet voor bedragen voor e-commerce verder verhoogd van MAD10k naar MAD15k (USD1.05k naar USD1.58k).