Rabat – De stad Ouazzane, 70 kilometer ten zuiden van Chefchaouen in het noorden van Marokko, ontvangt 42 miljoen MAD om zijn toeristisch potentieel te vergroten. Een speciale raadszitting van de regio Tanger-Tétouan-Al Hoceima keurde een ontwerpconventie goed om van Ouazzane een primaire bestemming te maken voor zowel binnenlandse als internationale toeristen . 

Ouazzane, bekend als Dar Dmana, wordt door zowel moslim- als joodse gemeenschappen als een heilige plaats beschouwd . Dit spirituele centrum aan de rand van het Rifgebergte wordt met de nieuwe investering in de toeristische sector van de stad een centrum voor religieuze pelgrims.

Alle contractpartijen zijn verantwoordelijk voor het bijdragen van hun aandeel in de financiering van het programma in overeenstemming met een vooraf vastgestelde agenda.

De betrokken partijen zijn onder meer het departement Cultuur van Ouazzane en de Raad van de gemeente Ouazzane. Ieder moet MAD 3 miljoen aan het project toewijzen voor een totaal van MAD 6 miljoen. 

Het Marokkaanse ministerie van Toerisme, Luchtvervoer, Handwerk en Sociale Economie zal ongeveer 16 miljoen MAD besteden aan de ontwikkeling van het toerisme in Ouazzane. Ondertussen moet de regionale toeristenraad van Tanger-Tétouan-Al Hoceima (CRT-TTA) 7 miljoen MAD reserveren voor het initiatief. 

Het programma voor de ontwikkeling van toerisme is bedoeld om de toeristische accommodatie van de stad te ondersteunen, Ouazzane’s betrokkenheid bij toeristische circuits te vergemakkelijken en de toeristische locaties van Ouazzane te verbeteren, samen met de openbare pleinen en historische monumenten van de stad .