In Marokko is het proces van een van de slachtoffers van homofoob geweld in Béni Mellal uitgesteld. De zitting was bewogen. Demonstranten eisten de buitenvervolgingstelling van de aanvallers.In maart werden twee mannen uit een flat in de Marokkaanse stad Béni Mellal gesleurd door een opgehitste menigte. Ze werden geslagen omdat ze homo zijn.

Een van de slachtoffers van de homofobe raid is veroordeeld tot vier maanden cel en 500 dirham (45 euro) boete. Twee aanvallers kregen twee maanden met uitstel. Het andere slachtoffer moest zich vandaag verantwoorden, net als enkele aanvallers.

Meester Ibrahim Hassala, de advocaat van het tweede slachtoffer, zal de vrijspraak pleiten. Hij zegt dat zijn cliënt zijn seksuele geaardheid niet kiest. De raadsman zal dus de afschaffing van artikel 489 van het Strafwetboek bepleiten. Die voorziet tot drie jaar cel en boetes voor ‘onnatuurlijke seks.

In Béni Mellal werd overigens een televisieploeg van het Franse ‘Le Petit Journal’ opgepakt. Zij wilde een reportage maken over de feiten. Reporter Martin Weill vertelt hoe driest de aanval was, hoe de buren de slachtoffers aanvielen en hoe de wijk de aanval steunt. Hij sprak met andere homo’s over homoseksualiteit in Marokko.