In tegenstelling tot Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat, koos Anwar El Ghazi voor 4 interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De aanvaller van OSC Lille, kind van Marokkaanse ouders, heeft daar geen spijt van.

El Ghazi maakte in 2015 zijn Oranje-debuut tegen Kazachstan en speelde drie dagen later zijn tweede en voorlopig laatste interland tegen Tsjechië. “Ik heb toen met mijn hart en verstand gekozen”, vertelt de oud-Ajacied aan ELF Voetbal Magazine.

“Het was een lastige keuze. Marokkanen zeggen: Jouw ouders komen uit Marokko en je hebt Marokkaans bloed, je moet voor Marokko kiezen. En Nederlanders zeggen: Je bent hier geboren en opgegroeid en moet voor Oranje kiezen. Ik koos toen voor Oranje. Ik zag daar meer toekomst voor mij.”

“In de familie waren de reacties verdeeld. Mijn vader had het ook liever anders gezien, maar hij staat wel achter mij. Ik hoop in de toekomst weer bij Oranje te komen. Ik ben komende zomer wel echt een supporter van Marokko. Ik ken veel jongens in die ploeg, zoals Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi. Ik hoop dat ze ver komen”, besluit El Ghazi.

El Ghazi werd woensdag niet opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje-bondscoach Ronald Koeman.