Hassani Mohamed Karrout advocaat van het OM beschuldigde (gisteren 05/03/2018) de activist Omar Boulahras en Nasser Zafzafi van het gooien van stenen naar de ordetroepen toen Nasser’s woning omsingeld werd door die ordetroepen in een poging hem te arresteren.

Nasser Zafzafi, leider van de Volksbeweging protesteerde hierop vanuit de glazen kooi waarin hij en andere activisten zitten in de rechtszaal:” Dit is geen vraag maar eerder je van de domme houden, wie denk je wel dat je bent…Colombo??”

Abdelkabir Tabih( advocaat OM) repliceerde hierop:” ik vraag van mijn collega’s van de verdediging om hun cliënt te verzoeken zijn woord niet te richten aan de advocaat Karrout”

Hier eindigde de discussie niet…
Nasser Zafzafi:” niemand vraagt iets aan ons, maar ik weet goed wat ik zeg.”
De advocaat Tabih richtte daarop zijn woord naar de rechter Ali Tarshi :” ik richtte mij niet naar de beschuldigden maar naar mijn collega’s van de verdediging, als ze niet ingrijpen dan vraag ik aan de rechter om de zitting op te schorten!”

Mohamed Agnaj, lid van het verdedigingscollectief voor de Riffijnse activisten: “ de bedoeling van de vraag van Karrout was om de activist Omar boulahras in de val te lokken, dat is niet de rol van een advocaat maar eerder politiewerk en zelfs frauduleus te noemen.”

In deze omstandigheden vond de rechter Ali Tarshi het beter om de zitting op te schorten en te verdagen naar de volgende dag( vandaag dinsdag dus).