Marokko heeft het op één na hoogste aantal atheïsten binnen Noord Afrika, aldus een nieuw rapport uitgebracht door het Egyptische Dar Al-Ifta( Fatwa Houes)

Volgens het rapport staat Marokko op de tweede plaats met een geschat aantal van 325 atheïsten. Egypte staat op de 1e plaats met 866 atheïsten, terwijl Tunesië met zo’n 320 mensen die ontkennen dat er een hoger wezen bestaat op de derde plaats uitkomt.

Het rapport verkent de redenen achter het groeiende fenomeen van atheïsme onder de jonge bevolking van Islamitische landen, vooral die landen in de Arabische regio die politieke en sociale verandering door maken.

Het door terroristische groepen verstoorde beeld van de islam is volgens het rapport de belangrijkste reden waarom jonge moslims zich van de Islam afkeren met daaraan toegevoegd de wijze waarop geweld, moord en de schending van mensenrechten als onderdeel van de leer van de Islam worden gepresenteerd.

Daarnaast geeft het aan dat de verspreiding van het atheïstische fenomeen een gevolg is van de extreme lezing verkondigd door de strenge islamitische groepen.

De auteurs wijzen ook op de media die in hun programma’s niet gekwalificeerde en geen specialisten religieuze zaken laten behandelen waarbij zij vaak moedwillig de religie beledigen door onjuiste informatie te verschaffen.

Het rapport benadrukt dat sociale media platforms, een veilige haven bieden voor jonge atheïsten zodat zij hun mening en hun zienswijze met betrekking tot de afwijzing van het geloof kunnen verkondigen.
Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *