Een paar dagen na het einde van de militaire manoeuvre African Lion, verplaatste FAR gevechtsvliegtuigen en tanks naar de grens met Algerije voor een nieuwe manoeuvre.De Koninklijke Strijdkrachten (FAR) hebben besloten om gevechtsvliegtuigen en tanks naar de grens met Algerije te verplaatsen voor een grote militaire oefening, bericht het dagblad Al Massae vandaag. Volgens dezelfde bron komen deze bewegingen van troepen enkele dagen na het einde van militaire oefeningen (African Lion 2019) met het Amerikaanse en Britse leger in de regio van Agadir en Tzinit. 

Al Massae voegt eraan toe dat dit de grootste militaire manoeuvre is in de geschiedenis van de Koninklijke Strijdkrachten die de naam “Jbel Seghrou” draagt. Deze manoeuvres hebben betrekking hebben op oefeningen die de luchtmacht en de landmacht samenbrengen in de regio Jbel Seghrou, vlakbij de grens met Algerije.

Deze militaire oefening lijkt op die van het Marokkaanse leger vorig jaar in Tafilelt en vormt een gelegenheid om de mate van voorbereiding van de FAR tegen elk gevaar dat de grenzen van het Koninkrijk kan bedreigen, te beoordelen.