Marokko heeft zich geplaatst voor de Afrika Cup van 2013. In de return won de ploeg van bondscoach Rachid Taoussi met 4-0 van Mozambique.

Het heenduel was met 2-0 door Mozambique gewonnen. Onder leiding van voormalig bondscoach Eric Gerets verloor Marokko dat duel. Daarop werd de Belg ontslagen als keuzeheer van de Marokkanen. Met Karim El Ahmadi in de basis en Oussama Assaidi en Nordin Amrabat op de bank, kwam Marokko in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Abdelaziz Barrada tekende voor de openingstreffer.

Na een uur spelen kwam Mozambique met een man minder te staan door een rode kaart. Via een strafschop van Houssine Kharja was het verschil uit het heenduel weggepoetst. Youssef El Arabi en invaller Amrabat zorgden uiteindelijk voor een 4-0 eindstand.

Door de ruime overwinning mag Marokko zich op gaan maken voor de Afrika Cup van 2013, welke wordt gehouden in Zuid-Afrika. Het toernooi vindt plaats in januari. Eerder plaatsten ook regerend kampioen Zambia en Ivoorkust zich voor het eindtoernooi.