VOETBAL: Marokko is niet langer het gastland van de Africa Cup in 2015. Dat heeft de Confederation of African Football (CAF) bekendgemaakt. De CAF besliste ook dat Marokko niet meer mag deelnemen aan het evenement. Er is nog geen ander gastland.

Marokko wordt gestraft voor zijn weigering om in 2015 organisator te zijn van het toernooi. Dat deed het uit angst voor ebola.

Marokko was aanvankelijk aangeduid als gastheer voor het Afrikaanse landenkampioenschap, maar vorige week herhaalde de lokale bondstop dat het van die verantwoordelijkheid wilde afzien. Marokko vreest immers dat het ebolavirus, dat al duizenden doden heeft gemaakt in West-Afrika, tijdens het toernooi de kans zal krijgen om zich ook in Noord-Afrika te verspreiden.

Het Uitvoerend Comité van de Afrikaanse voetbalconfederatie CAF kwam in het Egyptische Caïro samen om de zaak te bespreken. Er werd nota genomen van de weigering van Marokko om gastheer te zijn van de volgende Afrika Cup, die van 17 januari tot 8 februari 2015 op het programma staat. Tegelijk werd beslist dat Marokko de contractbreuk betaalt met een diskwalificatie.

Welk land Marokko zal vervangen als gastheer, wordt binnenkort beslist.