De vervolging van homoseksuelen in Marokko gaat onverminderd door, zo laat Aswat Collective weten, een organisatie die zich inzet voor homorechten in het nabijgelegen gebied van Agadir. Autoriteiten hebben wederom twintig mannen gearresteerd op verdenking van “mogelijk onzedelijk gedrag.”

Geloof en geweld
De krant Al Massae liet weten in een bericht dat de verdachten, homoseksuele mannen en enkele transvrouwen, worden beticht “van het aanzetten tot corruptie.” Opmerkelijk, want Marokko werd vooralsnog gezien als een van de meer progressievere landen, vooral in vergelijking met andere conservatieve plaatsen in het Midden-Oosten, maar in de laatste maanden lijkt er een heuse heksenjacht te zijn ontstaan.

Eerder werden twee mannen al veroordeeld voor het schenden van de openbare orde, zij werden in de hoofdstad Rabat betrapt toen ze voor een foto elkaars hand vasthielden en lopen nu risico op drie jaar celstraf. Ook twee Franse vrouwen ondervonden hoe heftig homofobie kan zijn, toen zij begin juni werden gearresteerd en uiteindelijk gedeporteerd, nadat zij elkaar zoenden. Topless, dat wel. En afgelopen september verbleef een Britse toerist ruim een week achter tralies, nadat hij werd opgepakt op verdenking van “vermoedelijke homoseksuele handelingen.”