Hakim Ziyech heeft zich binnen zeer korte tijd opgewerkt tot misschien wel de allerbelangrijkste speler van Eredivisie-topclub Ajax. Bij het nationale elftal van Marokko is dat nog wel een ander verhaal en onlangs verschenen er berichten over een klein relletje tussen Ajax, Marokko en de speler in kwestie. De kou lijkt nu echter uit de lucht te zijn.
De website Lions de l’Atlas weet te melden dat de Amsterdamse Eredivisie-topclub op maandag heeft gezorgd voor verlossing door de Marokkaanse bond te voorzien van de medische papieren waar men om had gevraagd. Naar verluidt dreigde Marokko contact op te nemen met de FIFA en heeft dat gezorgd voor een stroomversnelling.

Ziyech raakte licht geblesseerd in het duel van Ajax in het AFAS Stadion tegen AZ en liet verstek gaan wat betreft de interland van Marokko tegen Ivoorkust. In zijn vaderland vermoedde men echter dat de spelmaker een blessure veinsde omdat de bondscoach van Marokko, Hervé Renard, de Ajacied veelvuldig op de bank zet en hij dus in ieder geval geen dragende speler is in internationale wedstrijden. Uit de papieren van Ajax blijkt echter dat Ziyech daadwerkelijk te kampen heeft met een kniekwetsuur.