Een anonieme bron in de buurt van wetshandhaving in het Emiraat Abu Dhabi heeft laten weten   dat vice-premier Mansour bin Zayed heeft gelast dat Marokkanen die in de Emiraten-politie dienen te verminderen van 916 worden teruggebracht tot naar schatting 600 en dat deze worden vervangen door Bangladesh .

De beslissing komt op een moment van verslechterende relaties tussen Rabat en Abu Dhabi, vooral omdat de twee naties elkaar niet ontmoeten in verband met het conflict in  Libië .

Terwijl de VAE samen met Saudi en Egypte de generaal Khalifa Haftar steunen – geniet de door de VN erkende regering, gevestigd in de hoofdstad Tripoli, de steun van Marokko.

Het Koninkrijk speelde ook een sleutelrol bij het hosten en opstellen van de VN-overeenkomst van 2015 in  Skhirat . In tegenstelling tot de positie van de VAE heeft Marokko ook gekozen voor een positie van neutraliteit in de aanhoudende Golfblokkade tegen Qatar.

Eerder vorig jaar had Rabat   Riyad en Abu Dhabi beschuldigd van  sabotage  in het koninkrijk toen een documentaire werd uitgezonden tegen de positie van Marokko in zijn regionale conflict over de Westelijke Sahara, waardoor Marokko zijn ambassadeurs in beide landen zou terugroepen.

Er is gespeculeerd dat een extra reden het feit kan zijn dat de regering in Marokko wordt gezien als pro-islamist in vergelijking met de Emiraten-autoriteiten en de lagere arbeidsparticipatie van Bangladesh, wiens regering seculier is.