De Marokkaanse zangeres Latifa Raafat moest vrijdagavond tijdens een eerbetoon wat traantjes wegpinken toen ze op de 11de Amazigh festival van Fes verrast werd. De zangeres werd geprezen voor haar bijdrage aan het Marokkaans cultureel erfgoed en kreeg een award aangereikt van de Amazigh linguist Moha Ennaji en politicus Lahsen Rafia.

Aicha Tachinwit
De zangeres Latifa gaf aan dat ze de prijs totaal niet verwachte end at het een groot eer was voor haar. Tevens voegde ze toe dat ze eerder niet in het Tamazight durfde te zingen omdat ze de taal niet begrijpt. Latifa gaf aan dat haar vriendin de zangeres Aicha Tachinwit haar enkele woorden leert maar dat deze niet blijven hangen. Latifa gaf aan dat ze graag het Riffijnse variant van het Tamazight  te zwillen zingen. ‘ik zou eens in het Tamazight kunnen zingen, vooral in het Riffijnse variant van het Tamazight waar we trots op zijn’ aldus latifa.

Tzizwit
De 11de editie van het festival in Fes werd geopend door de Amazigh Ahwash dansdroep Tzizwit (de bij) uit de Marokkaanse stad tasoukt (Qalaa Megouna).

Foto’s: hespress