Asmae Lmnawar, een beroemde Marokkaanse zangeres, hekelt Marokkaanse televisiekanalen omdat ze nogal weinig verslag deden van de aardbeving in het noorden van Marokko.
Zij vroeg zich af waarom de zenders geen enthousiasme hebben getoond in hun reportage over de natuurramp en het actualiseren van de publieke informatie betreft menselijke en materiële schade. Vooral over het aantal doden zijn veel vragen. Voorlopig zouden twee kinderen omgekomen zijn, maar officiële bevestiging vanuit de autoriteiten of autoritaire media is er nooit gekomen.

‘Ik heb een vraag die ik niet voor mezelf kan houden: hebben Marokkaanse televisiekanalen niet door dat we willen weten wat er is gebeurd? Zij gaan hier op een koude manier mee om en godzijdank hebben we andere informatiebronnen’, zei ze op haar officiële Facebookpagina.

De meeste Marokkanen hebben in de uren na de aardbeving hun informatie uit buitenlandse media gehaald, waaronder uit Spanje. Ook sociale netwerken speelden een grote rol. Veel later op de dag kwamen de televisiekanalen op gang.