Kaoutar Fal is een dertigjarige alleenstaande vrouw, geboren in Fnideq, een kuststadje in Noord-Marokko, en groeide op in een eenvoudig gezin. Tot twee jaar geleden was zij een onbekende persoon. Plotseling werd zij in de Marokkaanse media als een zakenvrouw en journaliste in België gepresenteerd. De laatste tijd kreeg zij er meerdere functies bij, zoals doctor, economische adviseur, vriendin van staatshoofden etc.

Kaoutar Fal zocht contact met activisten en journalisten in de hoedanigheid van journaliste en zakenvrouw die veel contacten heeft met belangrijke personen, en dat zij bereid is sommige Franse sprekende nieuwsmediums in België te financieren. Ze heeft hun vertrouwen gewonnen, want dankzij hen kreeg zij haar eerst visum voor België. Daar woonde zij een aantal activiteiten in Brussels bij.

Begin februari 2017 richtte zij het ONG Organisation Internationale des Médias Africains, op, daarna organiserende zij een ontmoeting in het Europees Parlement onder de slogan: ‘De toekomst van de islam in Europa tussen interreligieuze en islamofobie’.

Kaoutar Fal en Muhammad bin Abdul Karim bin Abdulaziz Al-Issa

Kaoutar Fal en Muhammad bin Abdul Karim bin Abdulaziz Al-Issa

Het doel ervan is het verbloemen van het beeld van de Saudische islam of wat bekend staat als salafistisch wahabistische islam. De belangrijkste en de eerste gastspreker op deze bijeenkomst was Muhammad bin Abdul Karim bin Abdulaziz Al-Issa. Dat was direct nadat het bestuursschaap van Grote Moskee, die naast het EU-hoofdkwartier in Brussel ligt, uit de Saudische invloedssfeer was verwijderd uit angst voor religieuze preken die tot extremisme oproepen.
De hierboven genoemde bijeenkomst heeft veel geld gekost, vooral de onkosten van gasten uit het buitenland zoals verblijf, eten en drinken, de zaalhuur, het personeel etc. De kosten lopen in de tienduizenden Euro’s. Fal heeft alle betalingen contant verricht.

Volgens goed ingelichte bronnen beschikte de organisatie van Fal niet over een Belgische bankrekening. De vraag is hoe kwam Kaoutar Fal aan al dat geld? Als zij het uit Marokko heeft meegenomen dan hoort het bij de smokkel van de harde valuta en als zij het gekregen heeft uit het buitenland dan valt onder geld witwassen.

Ook is bekend dat Fal een luxe woning in een van de duurste wijken van Brussel huurt en dat zij een vooruitbetaling heeft gedaan voor een jaar en dat contact betaald heeft.

Volgens de Belgische wetgeving moeten de gesubsidieerde organisaties een bankrekening hebben, zodat de subsidie erover gemaakt wordt en alle financiële handelingen volgens de wet zullen verlopen. Dat was niet het geval van de bijeenkomst die Fal in Brussel organiseerde.
De vraag is hoe Fal een huis kan huren in België aangezien zij niet over verblijfsdocumenten beschikt?

Direct na de arrestatie van Kaoutar Fal op het vliegveld van Charleroi op dinsdag 29 mei 2018 en nadat zij overgebracht werd naar het Caricole uitzettingscentrum in Steenokkerzeel dichterbij Zaventem vliegveld, waar zij tot heden verbleef, schreef een joodse burger genaamd Moshe Friedman een bericht op zijn Facebook pagina, waarin hij een activist uit Brussel beschuldigt informant te zijn voor de geheime dienst en dat hij de arrestatie van Kaoutar Fal veroorzaakt heeft. Friedman deed zijn uiterste best om Fal vrij te kregen en regelde voor haar een advocaat voor € 6 000.

Moshe Friedman en Kaoutar Fal

Moshe Friedman en Kaoutar Fal

Wat opvallende is, is dat zij zijn minnares is, en hij staat achter haar en helpt haar in België. Maar hij heeft nu zichzelf verraden, een activist in Brussel heeft aangifte tegen hem gedaan. En vraagt om schadevergoeding voor smaad en laster.

Moshe Friedman heeft een slechte reputatie bij de joodse gemeenschap in België, hij heeft en rechtszaak aangespannen en verloren om jongens en meisjes op religieuze scholen te scheiden.

Moshe Friedman

Moshe Friedman

Na de arrestatie van journalist Taoufik Bouachrine in Marokko op verdenking van mensenhandel, seksuele mishandeling en seksuele uitbuiting, waarbij een groep vrouwelijke journalisten hem beschuldigden, sloot Kaoutar Fal zich een paar dagen later aan bij de klaagsters en beschuldigde zij hem van verkrachting in zijn kantoor.

Wat opvallende is in deze zaak is hoe kan een zakenvrouw en voorzitter van een aantal organisaties in de val van een seksuele relatie met Taoufik Bouachrine vallen, en waarom heeft zij zich pas later bij de klaagsters aangesloten?

Waarom was zij niet de rechtbank aanwezig tijdens het proces?
Kaoutar Fal is geen zakenvrouw want zij heeft geen commerciële projecten om gekwalificeerd te worden als een zakenvrouw. Bij de activiteiten die zij organiseert maakte zij winst. Zij heeft bijvoorbeeld, volgens sommige ingewijden, bij het evenement ‘De toekomst van de islam in Europa tussen interreligieuze dialoog en islamofobie’ die zij organiserende, 100.000 Euro overgehouden.

Zij is ook geen journalist zoals zij beweert, want zij is niet in het bezit van een Belgische perskaart. Er zijn geen interviewers van haar met staatshoofden te vinden, zoals zij beweerd.

Er klopt ook niets van haar bewering dat zij hoofdredacteur is van een tijdschrift. Wat ze wel deed is een paar foto’s van het Marokkaanse staat persagentschaap MAP naar het Yambola tijdschrift sturen.

De vraag blijft wie financiert deze vrouw achter de schermen.

Kaoutar Fal wordt beschuldigd van samenwerking met de Marokkaanse geheime dienst en bedreiging voor de Belgische staatsveiligheid, en haar organisaties van betrokkenheid bij inlichtingenactiviteiten ten behoeve van Marokko.

De Marokkaanse ambassade in België weigerde commentaar te geven over de arrestatie van Kaoutar Fal.

Kaoutar Fal en Moshe Friedman

Kaoutar Fal en Moshe Friedman