In een persbericht heeft de Federatie van Marokkaanse Verenigingen de aanslagen in Brussel scherp veroordeeld.

“Wij veroordelen met klem de laffe en barbaarse aanslagen op onschuldige mensen”, staat te lezen in een persbericht van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) die gevestigd is in Borgerhout. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de slachtoffers en hun families.”
“De terreuraanslagen in ons land op onschuldige en weerloze mensen tarten elke verbeelding en zijn in strijd met de waarden van vrijheid, democratie en solidariteit waarin we sterk geloven en tegen onze manier van leven in open en pluralistische samenleving.”

“Deze moordenaars hadden blijkbaar maar één doel voor ogen: angst, dood, verderf en verdeeldheid zaaien. Wij mogen niet toelaten dat deze moordenaars een wig drijven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving. Het is nu meer dan ooit om verenigd en samen met alle democratische middelen te strijden tegen hen die onze samenlevingen willen ontwrichten. Tegelijk willen wij oproepen om deze dramatische gebeurtenissen niet te misbruiken voor populistische doeleinden.”