De adrenaline giert nog door het lichaam van Maha Zaou. De Tilburgse schone stond afgelopen weekend op de catwalk in het Marokkaanse Casablanca. Miljoenen mensen keken daar naar het modespektakel ‘The Fashion Days’. “Toen ik op de catwalk stond en de spotlights aan gingen, dacht ik aan mijn overleden moeder. Dit deed ik voor haar”, aldus de Tilburgse beauty.

Helemaal vanzelfsprekend is het niet dat Zaou model is. Na het overlijden van haar moeder begon ze veel te eten en kwam ze aan. Door de vele kilo’s paste ze zelfs een keer niet in een vliegtuigstoel. In een jaar tijd viel de Tilburgse echter 51 kilo af. “Ik heb niet echt een tip”, vertelt ze. “Weight Watchers hielp niet voor mij.”

Zo groot als twee walnoten
De Tilburgse van Marokkaanse afkomst onderging een operatie om haar maag te verkleinen. “Dat is echt super verlopen. Mijn maag is nu zo groot als twee walnoten”, lacht Zaou hardop. “Ik ben verder van mediterrane afkomst en vrij jong, dat speelt misschien ook wel mee.”

Vijftig miljoen huishoudens
Op de catwalk afgelopen weekend verliep alles uitstekend. Zaou showde op de catwalk de nieuwste kaftans. Dat zijn lange traditionele gewaden. “Je krijgt echt een adrenalinestoot als je op de catwalk loopt. Ik dacht aan mijn moeder en lachte naar het licht waar ik mijn moeder voor me zag.”

The Fashion Days worden jaarlijks bekeken door vijftig miljoen Marokkaanse huishoudens. Zaou was het enige model uit Europa dat voor de Fashion Days werd gevraagd.