Een Marokkaanse middenmoter hoopt zaterdag voor een nieuwe stunt te zorgen door het WK voetbal voor clubteams te winnen. Daarvoor heeft Raja Casablanca, een club waarvan de waarde van de spelersgroep op amper 10 miljoen euro wordt geschat, een wonder nodig. Tegenstander Bayern München won dit seizoen al drie grote prijzen en heeft een spelerswaarde van 500 miljoen euro, vijftig keer meer dan de Marokkkanen.

Dat Bayern München de eindstrijd zou bereiken was voorzien. Raja zorgde woensdag dan weer voor een regelrechte stunt door de Brazilianen van Atletico Mineiro met 3-1 te verslaan. “Mijn spelers zijn zeer gemotiveerd om nog een topprestatie neer te zetten tegen een grootmacht”, zei trainer Faouzi Banzarti. “De druk ligt bij Bayern. Wij hopen dit geweldige avontuur succesvol af te sluiten.”

Vraag is hoe zijn ploeg met de belasting omgaat van vier duels in een tijdsbestek van 11 dagen. De ploeg uit Casablanca mocht als kampioen van het gastland meedoen aan het toernooi waaraan verder de kampioenen van de continenten deelnemen. Na zeges op Auckland City (Oceanië) en het Mexicaanse Monterrey (Noord- en Midden-Amerika) volgde de stunt tegen Mineiro, de club van onder andere Ronaldinho.

Bayern hoefde voorafgaand aan de finale maar één duel te spelen. Daarin versloeg het het Chinese Guangzhou Evergrande met 3-0. De selectie van de Duitse kampioen is volgens schattingen een kleine 500 miljoen waard, het vijftigvoudige van die van de tegenstander. In de Bundesliga heerst de ploeg van coach Josep Guardiola, zoals het dat vorig seizoen onder Jupp Heynckes ook al deed.