Taroudant – Frans-Marokkaanse journaliste Leila Slimani won de prijs La Mamounia, een literaire prijs beschouwd als de Marokkaanse gelijk aan de Franse Prix Goncourt voor haar roman “In de tuin van de Ogre (wildeman).” De Prix Goncourt is één van de twee belangrijkste Franse literatuurprijzen.
Volgens France24, is Slimani de eerste vrouw die La Mamounia literaire prijs in ontvangst mag nemen, die werd opgericht om Marokkaanse Franstalige schrijvers te onderscheiden op de waarde van hun producten.

De roman vertelt het verhaal van Adèle, een aantrekkelijke, middenklasse, Parijse journalist, die worstelt met haar seksverslaving. “Het is de donkere verhaal van Adèle’s dubbel leven als een seksverslaafde, die voortdurend haar echtgenoot bedriegt, maar niet voor het plezier,” legt Slimani tijdens de prijsuitreiking uit. “Ze verliest de controle over haar leven. Dit is een boek over verslaving; een boek dat vraagt of liefde verraad kan overleven. ”
Sprekend over Slimani’s roman, Alain Mabanckou, de bekroonde Congolese schrijver en jurylid zei: “Niemand durfde te schrijven wat zij heeft geschreven. Het is een buitengewone eerste roman. ”

Toen haar werd gevraagd over haar keuze voor de Franse taal om haar roman te schrijven, zei Slimani: “Ik ben niet patriottisch of nationalistisch”, het toevoegen van “de Franse taal is als een land waar ik mijn toevlucht neem als ik nergens anders heen kan. Het troost me voor alles. Voor mij behoort de taal niet langer tot de kolonialisten. ”

Terwijl Slimani’s roman zeer succesvol is geweest in Franse boekhandels, beschouwen sommige buitenlandse media de roman als “te moedig” voor de conservatieve Marokkaanse cultuur. Het onderwerp, de discussies en haar taal worden beschouwd als zeer uitdrukkelijk.
The Irish Times vertelde dat terwijl de roman “voorbij de Marokkaanse censors glipte, het een veilige gok is en geen Marokkaanse uitgever dit zou hebben durven af te drukken.”

Toegewid aan free-lance journalist Larbi Arbaoui met drie jaar ervaring als een nieuws-correspondent, vertaler en redacteur. Larbi heeft gewerkt als journalist, heeft rapportage en interviews voor meer dan twee jaar voor de internationale on-line publicatie verricht.