Het hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani verklaarde dat zijn kabinet de regionale ongelijkheid wil verminderen door 5 miljard dirham toe te wijzen aan de rehabilitatie van arme en afgelegen gebieden.
El Othmani zei tijdens de maandelijkse vragensessie voor parlementsleden dat dit ontwikkelingsprogramma niet verband houdt met de lopende protesten in de Rif . El Othmani zei dat het de taak van de regering is om zich in te zetten voor burgers in minder bevoorrechte gebieden, of ze protesteren of niet.

Het hoofd van de regering geeft echter toe dat investeerders zich met name richten op de rijkste regio’s. Dit probleem beperkt zich niet tot Marokko of de Rif, stelt El Othmani, maar is een probleem in alle landen.

“We proberen investeerders te overtuigen om te investeren in arme en afgelegen gebieden, maar ze verkiezen voornamelijk grote steden en kust- en havensteden”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat de regering een doel heeft gesteld om de minimale ontwikkeling van armere regio’s te waarborgen.