Het hoofd van de regering en de voorzitter van de regionale raad van het Marokkaanse regime hebben aangekondigd dat zij de eisen van de lopende Rif beweging zullen nakomen door de sociaal-economische ontwikkelingsprojecten in de Rif te bespoedigen.
Het hoofd van het Marokkaanse regime , Saad Eddine El Othmani, had een ontmoeting met de voorzitter van de regionale raad (Tanger-Tetouan-Al Hoceima regio), Ilyas El Omari, en parlementaire vertegenwoordigers van de regio om de demonstraties in de stad Al Hoceima en de omliggende gebieden te bespreken.

“We hebben afgesproken om de implementatie en realisatie van regionale ontwikkelingsprojecten te versnellen om aan de eisen van de rif Beweging te voldoen”, vertelde El Othmani na de vergadering aan de pers.

El Othmani, die verklaarde dat de vergadering erop gericht was een dialoog met lokale vertegenwoordigers te vestigen, bevestigde dat de projecten op tijd zullen worden afgerond.

Het hoofd van de regering verklaarde dat Al Hoceima nu een prioriteit is omdat er een “noodtoestand” in de Rif is. Hij beloofde dat in de toekomst soortgelijke vergaderingen met regionale verkozen ambtenaren en parlementsleden van andere regio’s worden gehouden om verdere cohesie tussen de uitvoerende tak en de regionale vertegenwoordigers te creëren.

El Omari benadrukte de noodzaak hand in hand te werken om te implementeren wat is afgesproken om de sociale en economische eisen van de burgers in de Rif tegemoet te komen.

“Sommige projecten zijn gelanceerd. Anderen zullen binnenkort worden gelanceerd. We hebben de betrokkenheid van iedereen nodig, met name de burgers van de Rif”, zei hij.

Een lokale ambtenaar in Al Hoceima zei dat de vertraging in de realisatie van het 6,5 miljard dirham kostende ontwikkelingsprogramma ‘Al Hoceima Manarat Al Moutawsit’ tijdens de vergadering werd besproken en voegde daaraan toe dat de regering beloofde de projecten tegen 2019 te voltooien.