De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft na vragen op een politiek debat aangegeven dat alleen Allah transparante en eerlijke verkiezingen kan garanderen. De premier gaf aan dat Marokkanen dat altijd zeggen. Op de vraag hoe dat verenigd kan worden met de democratie antwoordde de premier dat Marokko een democratische staat is waar god een rol heeft.

Koning na god
De premier gaf aan dat met godswil de regionale en lokale verkiezingen van september eerlijk zullen verlopen. De premier zei dat -net als in 2009- de na Allah en de koning ook binnenlandse zaken en de autoriteiten hun taak goed zullen uitvoeren.

Allah veroordeelt in corruptie
Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse premier van de islamitische regeringspartij PJD populisme wordt verweten omdat hij zich met religieuze retoriek verweert. In het verleden gaf de premier tijdens een studiogesprek met Aljazeera aan dat Allah vergevingsgezind is en hen die zich schuldig maken aan corruptie kan vergeven. Hij voegde ook toe dat die toch corrupt blijven door Allah zelf veroordeeld zullen worden. Omdat de relatief nieuwe regeringspartij zich tijdens de verkiezingscampagne heeft gefocust op aanpak van corruptie heeft deze houding veel commotie bij de oppositie en critici doen ontstaan.