In een poging om Melilla binnen te komen, werden vorige week twee vluchtelingen uit Jemen gearresteerd bij de grensovergang Beni Ensar. Volgens de Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de Mens (AMDH) in Nador werden de twee vluchtelingen uit Jemen vervolgens gemarteld omdat ze probeerden de Spaanse enclave binnen te komen om asiel aan te vragen.

Gecontacteerd door Yabiladi, zei Omar Naji (voorzitter van het lokale kantoor van AMDH in Nador) dat de twee mannen werden gearresteerd door Marokkaanse politieagenten, “die hen martelden op het politiebureau voordat ze werden vrijgelaten”.

“We hebben twee foto’s van hen op Facebook gepubliceerd, maar we hebben er nog veel meer waar we duidelijk blauwe plekken op hun rug en gezichten kunnen zien”, zei Naji, die aangeeft dat AMDH deze foto’s niet kan publiceren omdat de twee mannen daarin duidelijk kunnen worden geïdentificeerd.

Volgens Naji zijn er momenteel “meer dan 60 onderdanen uit Jemen in de regio om bij de UNHCR asiel aan te vragen. Waarom hebben ze ze gemarteld en vervolgens vrijgelaten?”

FB IMG 1538993499590