In een op dinsdag gepubliceerde verklaring ontkent de nationale veiligheidsdienst DGSN Facebook pagina’s te beheren of banden te hebben met websites die beledigende berichten publiceren over de bewoners in de Rif.
“De DGSN herbevestigt dat het geen banden heeft met de abjecte uitspraken tegen de inwoners van de stad Al Hoceima die de dienst worden toegeschreven. De DGSN heeft tevens een gerechtelijk onderzoek ingesteld onder toezicht van de bevoegde officier van justitie om de partijen die verantwoordelijk zijn voor de creatie van deze pagina’s te identificeren”, aldus de veiligheidsdienst.

In Al Hoceima wordt al maanden tegen de autoriteiten gedemonstreerd. Alle pogingen om de onvrede te sussen leverden niets op. Gesprekken zijn aan de gang met de ontevreden bewoners. Meerdere plaatselijke verantwoordelijke, waaronder de gouverneur van de provincie, werden vervangen door mensen uit de regio. Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft ook investering van 4 miljard dirham voor de ontwikkeling van de regio aangekondigd.