De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is ontstemd over de mishandeling van twee mannen afgelopen weekend in Arnhem. Het motief lijkt hun homoseksuele geaardheid te zijn, de daders zijn volgens een van de slachtoffers tieners met een Marokkaanse achtergrond.
,,Dit is afschuwelijk”, zegt woordvoerder Louis de Mast van RMMN. ,,Hoe je ook over het onderwerp homoseksualiteit denkt, een ding staat wat ons betreft bovenaan: je blijft met je poten van een ander af.” Hij wijst op de Nederlandse grondwet die discriminatie verbiedt. ,,Dat geldt net zo goed voor homo’s als voor moslims. Geweld is uit den boze.”

Motief
De Mast tekent aan dat ‘zeker niet iedereen die geweld pleegt tegen homo’s van Marokkaanse afkomst is’. Hij vraagt zich af wat de motieven waren van de daders van de mishandeling. Zondag en maandag zijn zes arrestaties verricht. ,,De vraag is of dit iets met de moskee te maken heeft. Het waren jonge jongens, de vraag is of die wel weten wat de islam hierover zegt.”

De RMMN overweegt komende zaterdag bij de protestbijeenkomst in Arnhem van zich te laten horen. ,,We zijn solidair met de slachtoffers en wensen hen veel sterkte”, zegt De Mast.