Moeders zijn de onderlinge moorden op Marokkaanse Amsterdammers helemaal zat. Dit meldt De Telegraaf zondag op hun website.
Tijdens de stille tocht die zondag werd gehouden voor Nabil Amzieb, de jongen wiens hoofd bijna twee weken geleden voor de Amsterdamse Fayrouz Lounge werd gevonden, liepen tientallen vrouwen mee. ,,Er wordt altijd gezegd dat die Marokkaanse jongens niet opgevoed zijn. Kijk om je heen? Je ziet overal moeders. Moeders die het zat zijn. Het moet over zijn met al dat moorden”, aldus een boze moeder tegen De Telegraaf.

Al sinds 2012 woedt er een strijd in de Amsterdamse onderwereld. De slachtoffers die in de zogenaamde ‘oorlog’ zijn gevallen, zijn voornamelijk jonge, Marokkaanse mannen. De moord op Nabil Amzieb is de nieuwste ontwikkeling in een strijd waar de Amsterdamse politie bijna geen grip op heeft. Het lijkt erop dat de onthoofding van Nabil enkel een waarschuwing was voor andere criminelen die bijvoorbeeld besluiten hun mond open te doen. Op dit moment heeft de politie ongeveer vijftig tips ontvangen over de moord op Nabil.