De Marokkaanse vorst heeft vandaag de minister Mohammed Ouzzine (Jeugd en Sport) afgezet. De minister zou zelf verzocht om afgezet te worden.

Mega-trekker
De minister is enkele weken in diskrediet zijn gekomen vanwege de slechte staat van een voetbal stadion in de Marokkaanse hoofdstad. Tijdens een voetbalwedstrijd van de wereldkampioenschappen voor clubs kon het stadion het vele regenwater niet aan. Hierbij werd vervolgens gebruik gemaakt van een mega-trekker en grote sponsen om het water weg te trekken.

Vaderlandsliefde
Na de spot en hoon die online ontstond vanwege de beelden haalde de minister in een eerste reactie hard uit naar de Critisi. Volgens de minister zou het de critici ontbreken aan vaderlandsliefde. Nadat de resultaten van een onderzoek bekend werden zou de minister de koning zelf om ontslag verzocht hebben.

Verantwoording aan kamer
Critici in Marokko kijken op van het ontslag. Zij vinden dat het ongehoord is dat de koning zelf een minister afzet. Zij vinden dat ministers enkel aan de Marokkaanse kamer verantwoording verschuldigd is