De Marokkaanse regeringswoordvoerder Mustapha Khalfi ontkent op de staats-TV 2M het bestaan van de Marokkaanse militaire gendarmerie. Dat deed hij in het programma Confidences de Presse van afgelopen zondag 21 mei 2017. Programma presentator Abdellah Tourabi haalde Polisario erbij om het bestaan van deze militaire politie ongeloofwaardig te bestempelen en de minister bij te staan in zijn verklaring.
18216949 1733451383348774 601024706 n

Bij dat programma waren er ook twee journalisten, die over alles een mening hebben, maar op dit onderwerp zwegen ze als het graf.

Zoals bekend is de regering in een pijnlijke situatie belandt door foutieve en gevaarlijke verklaring over de volksbeweging in Arif. Om hieruit te komen, verschijnen de bewuste ministers geregeld op staatstelevisie om te redden wat te redden valt en komen ze met corrigerende verklaringen die anders zijn en verzoenend van toon, maar onverkoopbaar.

Deze verklaring is zo een manoeuvre en toont weer de aarde van het regime dat niet van plan is om zich te beteren. Hieronder een filmpje waar in eerste deel de minister keihard liegt en andere deel een reportage over dezelfde eenheid waar de minister het bestaan van ontkent.