Volgens de laatste lijst van rijkste te mensen ter wereld van Forbes, is het aantal miljardairs in slechts twaalf dagen tijd met 10 procent gedaald, als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis.

Op 16 maart 2020 verloor de wereld 226 miljardairs. Hun aantal daalde naar 2095 volgens Forbes. Opmerkelijk is dat tegelijkertijd 176 miljardairs voor het eerst in de ranking werden opgenomen.

De vraag is nu of de twee rijkste mannen van Marokko, Aziz Akhannouch en Othmane Benjelloun, in de komende weken of maanden ook uit de lijst zullen verdwijnen. Aziz Akhannouch, rijke zakenman, eigenaar van Afriquia én minister van Landbouw, en Othmane Benjelloun, eigenaar van BMCE Bank, zijn beide heel actief in sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis.

De e-commerce, de teleconferentiesector en thuisbezorgdiensten behoren daarentegen tot de sectoren die veel succes boeken tijdens de coronavirus pandemie.

Jeff Bezos, baas en oprichter van Amazon, behoudt voor de derde opeenvolgende keer de eerste plaats, met een geschatte fortuin van 113 miljard dollar, gevolgd door Bill Gates (98 miljard dollar), LVMH-baas Bernard Arnault (76,3 miljard dollar), de Amerikaans zakenman Warren Buffett (76 miljard dollar) en de mede-oprichter van Oracle, Larry Ellison (59 miljard dollar).