AmazighTimes: Redactie

De meeste jonge Marokkaanse jonge vrouwen van nu zijn totaal niet geinteresseerd in Marokkaanse jongens. Daarom zetten zij hun zinnen op Nederlandse jongens……..

Dat stelt schrijfster Nora Kasrioui vandaag in een opiniestuk in De Volkskrant ‘Marokkaanse vrouw zoekt blonde prins’.
De nieuwe generatie hoogopgeleide Marokkaanse vrouwen ziet zich geconfronteerd met vraagstukken die een hogere prioriteit hebben dan het al dan niet dragen van een hoofddoek.

Hoewel het CBS recent uitrekende dat 4 van de 5 Turken en Marokkanen nog steeds in eigen kring trouwen, valt onder Marokkaanse vrouwen dus ook een nieuwe ontwikkeling waar te nemen. Een deel van hen heeft de afgelopen jaren de Marokkaanse mannen ver achter zich gelaten, zodat die hen niet goed meer kunnen bijbenen.

De schrijfster van het stuk gaat in op het daten van Marokkaanse vrouwen met Nederlandse mannen en ook op de solidariteit die de vrouwen onderling hebben. Want als Frans niks voor Fatima is, kan Selma het misschien wel goed met hem vinden.

Deze trend van gemengde huwelijken kan behoorlijk wat gevolgen hebben. Ten eerste hebben hoogopgeleide Nederlandse vrouwen al moeite met het vinden van een partner, dus het wordt steeds drukker aan de vijver met ‘vrijgezelle geschikte vissen’. Maar ook voor de Marokkaanse gemeenschap heeft dit consequenties. Veel ouders zullen niet blij zijn met deze ontwikkeling, want ook als Hollandse Piet (zelfs voor de vorm niet) zich niet wil bekeren tot de Islam trouwt dochterlief toch met hem.

De groep Marokkaanse jonge mannen zal dus steeds meer moeite hebben met het vinden van een vrouw in Nederland. Tel daarbij op dat trouwen met zogenaamde ‘importbruiden’ ook steeds moeilijker wordt, dan is de kans deze groep met toch al een slechte naam nog meer ‘outcast’ zal worden.

“Hoe het ook zij”, eindigt Nora Kasrioui haar artikel, “Moderne Marokkaanse vrouwen met en zonder hoofddoek verdienen aandacht. Misschien zijn zij wel baanbrekend bezig en heeft Nederland dat door de doorgeslagen debatten over allochtonen nog niet helemaal in de gaten.”
BRON:RELATIEBLOG