Kamal (36) werd geboren in Marokko en groeide op in Nederland. Hij had voornamelijk Hollandse vriendinnen.

“Mijn Hollandse exen waren vaak onwetend en argwanend over mijn Marokkaanse achtergrond. Bang dat ik anders zou blijken dan ik me voordoe. Die angst kwam hoofdzakelijk uit de familie, maar gaf toch extra druk. In een gemengde relatie moet ik altijd dingen uitleggen over mijn achtergrond. Ik heb daar nu even geen zin meer in.” Kamal: ”Laatst heb ik het voor het eerst gedaan met een Marokkaanse. Ik dacht dat Marokkaanse vrouwen niet lekker konden vrijen vanwege de geslotenheid rondom seks. Maar zij heeft mijn mening geheel bijgesteld! Het was niet anders dan met de Hollandse dames.”

“Mijn ouders zien mij het liefst met een traditionele, Berberse vrouw trouwen. Zelf wil ik iemand die past in mijn vrije manier van leven. Ik zou ook liever samenwonen. Helaas is dat voor veel moslims onbespreekbaar.”

“Ik ben er op tegen dat meisjes als maagd het huwelijk ingaan. Ook op seksueel gebied moet je zoeken naar een geschikte partner. Vrijblijvend ontdekken wat je prettig vindt, helpt in die zoektocht. Dat geldt voor mannen én vrouwen.”

“In het begin, toen ik nog onervaren was, dacht ik dat het alleen ging om penetratie. Ik was soms al na een paar minuten klaar… Die snelle zaadlozingen vond ik erg vervelend. Ik probeer er nu altijd voor te zorgen dat mijn partner eerder klaarkomt dan ik. Echt samen en uitgebreid genieten kan ik vooral met vrouwen die ik langer ken.”

“Thuis werd het onderwerp altijd vermeden. Zelfs een zoen op tv werd onmiddellijk weggezapt. Mijn ouders hebben het zelf niet meegekregen en weten dus ook niet hoe ze het aan hun kinderen moeten doorgeven. Ik ben mijn eigen weg gegaan, net als twee van mijn zussen. De anderen in het gezin zijn traditioneel Berbermarokkaans.”

“Mijn favoriete standje? Zij boven en op z’n hondjes!”