De Marokkaanse man die maandag in Fes door een menigte in elkaar werd geslagen heeft zijn verhaal gedaan.

Nieuwsbron Goud.ma heeft een video gepubliceerd van de getuigenis. Hij omschreef de gebeurtenis als verschrikkelijk en geeft aan dat hij een zekere dood overleefde na te zijn geslagen door de woedende menigte. De homo kreeg alle aandacht op zich nadat hij en de taxichauffeur een discussie hadden over de ritprijs. ‘Ik kwam uit een café, stapte in een taxi, maar de chauffeur weigerde mij naar huis te brengen voor de gebruikelijke prijs’, zegt het slachtoffer die op de bewuste avond vrouwenkleding droeg.

‘Na onze discussie griste hij mijn telefoons en portemonnee uit mijn handen en begon te schreeuwen om de aandacht te trekken en te ontsnappen met mijn telefoon.’ In een poging veiligheid te zoeken sprong hij in een andere taxi, die ook op de video te zien is. De woedende menigte blokkeerde de weg echter. ‘Ze hebben het recht niet om me aan te vallen en te vernederen terwijl ik in een taxi zat. In plaats van de arrestatie van de aanvallers, arresteerde de politie mij en hield me opgesloten van 01:00 tot 12:00 zonder eten. Waarom?’, vraagt hij zich af.

Een dag na de feiten werd een onderzoek ingesteld en arresteerde de politie twee verdachten. De Marokkaanse homo is nu van plan om asiel aan te vragen in een land ‘waar de wet wel wordt gerespecteerd’.