Noureddine Boufarra vertelt in deze video dat hij tot voor kort werkzaam was in Nador als officier van de Gerechtelijke Politie. Hij deed onderzoek naar internationale drugsnetwerken en drugsbaronnen. Zijn leidinggevenden op het Ministerie van Binnenlandse Zaken probeerden hem om te kopen zodat hun lucratieve handel bleef doorgaan. Toen hij weigerde geld aan te nemen, hebben ze hem ontslagen, door officiële documenten te vervalsen met als reden voor ontslag: ongeoorloofd verlof.
Hij heeft zijn ontslag bij meerdere Marokkaanse instanties aangevochten, waaronder het Kabinet van de Koning, maar zonder resultaat. Vervolgens neemt hij in deze video afstand van zijn Marokkaanse nationaliteit en van zijn loyaliteit aan Koning Mohamed VI, want wettelijke staat de koning garant voor de grondrechten van alle Marokkanen.

Noureddine Boufarra beschuldigt de huidige baas/chef van de gerechtelijk politie, en oud- directeur van de politie in Nador van corruptie. Ook zou het geen geheim zijn dat politiemedewerkers drugs gebruiken zonder dat hieraan wat gedaan wordt.

Boufarra vertelt ook nog dat Ilyas el Omari, de huidige leider van de tweede Marokkaanse politieke partij PAM (Parti Authenticité et Modernité) geld krijgt van drugsbaronnen in ruil voor bescherming.

Ook stelt hij het regime verantwoordelijk voor de verduistering van grote sommen geld uit de Wafa Bank in Nador, geld van rekeningen van Riffijnen in Europa waaronder Nederland en hij belooft in nieuwe video’s meer geheimen te onthullen, onder andere over de huidige volksbeweging in de Rif.