Rachel (nu Rachida) Moryousef Bent Azar is door haar familie op straat gezet en flink toegetakeld nadat ze zich bekeerde tot de islam.

Rachida is de dochter van een rabbijn die werkzaam is in Marokko en Israël. De bekeerlinge is nu dakloos en doet haar verhaal tegenover nieuwsbron Goud.ma. Nadat haar moeder te horen kreeg dat haar dochter het jodendom heeft gelaten en tot de islam bekeerde heeft ze haar flinke klappen uitgedeeld. Haar moeder is zeer onwetend en ziet alle moslims als extremisten en terroristen.

Daarom komt de klap ook extra hard aan. In gesprek met Goud.ma laat ze haar wonden zien en vooral de blauwe plekken op haar lichaam tonen een ernstige mishandeling. ‘Ik probeerde mijn moeder uit te leggen dat de islam een religie is van vrede, maar ze bleef erbij dat moslims duivels zijn en elkaar doden, eraan toevoegend dat de misdaden in islamitische staten dat wel bewijzen.’

Overtuiging
Toen haar moeder achter de bekering kwam lichtte ze haar tante in en een joodse buurvrouw. ‘Ze kwamen naar ons huis en probeerden me te overtuigen om de islam te verlaten, omdat de moslims moorddadig zijn en joden in Israël vermoorden.’ Rachida diende hen vervolgens van repliek en schreeuwde dat het juist Israël is die verantwoordelijk is voor het doden van moslims in Palestina.

Daarop gingen haar moeder, tante en de buurvrouw tekeer. De moslima kreeg klap na klap en werd uit huis gezet. Bovendien is ze nu dakloos en dreigt ze haar kinderen nooit meer te zien. ‘Ik wilde niet dat mij dit zou gebeuren, ik wil geen last voor anderen zijn want ik heb ook mijn trots. Desondanks leef ik in een tragedie. Ik heb geen huis en geen geld want ik ben werkloos.’