Ali Lahrouchi

Abdellatif Zeraïdi is een Marokkaanse politiek vluchteling in Frankrijk. Hij schildert en tekent de politieke karikaturen en schilderijen en zijn exposities vinden plaats op de verschillende galerijen in Frankrijk. Nadat hij op de Nationale School voor Schone Kunsten van Tetouan in Marokko in 1980 gestudeerd heeft, trad hij in 1988 toe tot de Franse stad Dijon School voor Fine Arts. Na zijn studie dacht hij dat hij zijn leven in zijn vaderland Marokko kan bouwen. Maar de omstandigheden in het leven brachten hem om opnieuw naar Frankrijk te emigreren. Daarna naar Luxemburg, op zoek naar het werk.

Na de dood van de dictator Hassan II geloofde de kunstenaar een ogenblik dat hij eindelijk van de prachtige zon van zijn vaderland Marokko kon genieten, dus keerde hij terug in het jaar 2004 om daar met zijn kinderen te leven. Hij investeerde al zijn spaargeld in een huis dat hij in de Marokkaanse stad Sale gebouwd heeft. Helaas, leed hij aan een echte vervolging: plundering van zijn eigendom, agressie, bedreigingen, opsluiting, enz. Een echte afdaling in de hel die hem terugbracht naar ballingschap, met niets, zoals in het begin.

Na 15 jaar van eindeloze gerechtelijke procedures, deed hij een beroep op de koning Mohamed 6 om gerechtigheid te eisen. Want hij is wettelijk de enige verantwoordelijk over de justitie in Marokko als de President van de hoge raad van justitie.

Vandaar krijgt de kunstenaar een reactie op zijn klacht van de machthebber Ali El Himma ( ofwel Mohamed 7 zoals de Marokkanen hem noemen ) , de adviseur van de dictator M6. Daarna van de minister Moustapha Ramid en Hicham Naciri (paleisadvocaat) om dit probleem te dragen tot een oplossing zo snel mogelijk aan toe te komen. Het was echter slechts een enscenering om de kunstenaar te bedriegen en hem een ​​valse verklaring te laten ondertekenen waardoor hij de hoed zou hebben gedragen! Het is een gebeurtenis die aan een film lijkt te zijn.

Onlangs de bedreigingen dat hij vanuit verschillende leden van de georganiseerde dictatuur maffia in Marokko krijgt, geeft hij niet aan toe. Hij gaat door met zijn politieke kunst in hoop dat de Marokkanen waker zullen worden om een revolutie tegen de dictator M6 en zijn maffia regime te starten.