Marokkaanse christenen hebben de krachten gebundeld en hebben voor het eerst officieel een verzoek ingediend bij de Nationale Raad voor Mensenrechten om de positie van christenen in het land te erkennen. Christenen in Marokko hebben beperkte vrijheid.
De christenen hebben zich recent verenigd in de Nationale Coördinatie van Marokkaanse Christenen, zo melde de nieuwssite van Evangelical Focus vrijdag.

De ontmoeting tussen de vertegenwoordigers van de Marokkaanse christenen en de Nationale Raad voor Mensenrechten had 3 april plaats in Rabat. De groep werd welwillend ontvangen, aldus Musatafa Susi, woordvoerder van de Marokkaanse christenen.

De groep overhandigde een verzoekschrift. Daarin vraagt de groep ondermeer om vrijheid voor het houden van kerkdiensten en erkenning van hun kerken. Marokkaanse christenen komen nu veelal in huizen samen.

De groep heeft ook om erkenning van de christelijke huwelijksceremonie gevraagd en hoopt eigen –niet-islamitische– begraafplaatsen te kunnen krijgen.

Marokkaanse christenen mogen hun kinderen geen Bijbelse namen geven, dat ziet de groep ook graag veranderd. Ook zouden kinderen van christenen de vrijheid moeten krijgen om niet deel te nemen aan het onderwijs in de islam op scholen.

Uiteindelijk moet de Marokkaanse overheid beslissen over de punten uit het verzoekschrift. De voorzitter van de Nationale Raad voor Mensenrechten wilde niet inhoudelijk op de ontmoeting ingaan.

De Marokkaanse wet biedt alleen ruimte aan de islam en het jodendom. Vooral moslims die overgaan naar het christendom hebben het moeilijk in Marokko.