De Riffijns Marokkaanse artiest Khalid Izri treedt morgen op in Theaterzaal Zuidplein in Rotterdam. Izri is geboren in Spaans enclave melilla een is een sociaal geëngageerde componist, muzikant en zanger.

Als artiest put Izri inspiratie uit de rijke Amazigh (Berber) traditie. Zijn muziek is modern en hedendaags. Zijn liederen zijn melodisch en ritmisch uitermate gevarieerd.

In zijn liederen bezingt hij onrechtvaardigheid en roept hij op tot het recht van alle volkeren om hun culturele identiteit volledig te beleven. Zijn liederen verzetten zich ook tegen racisme en roepen op tot verdraagzaamheid. Izri brengt een hommage aan de wereld, de liefde en de vrijheid.

Volgens Rachid benhammou van Theater Zuidplein inspireert Khalid Izri veel Marokkaanse Nederlanders en geeft hij hen vertrouwen. De muziek van Izri leeft heel erg op social media en sinds de opleving die de Amazigh cultuur ondervindt is de muziek van Izri steeds meer geliefd bij het grote publiek. Zo wordt is hij ondertussen een uitermate gewaardeerd en populair artiest in Europa, Afrika en in de Verenigde Staten.