De Marokkaanse ambassadeur Abdelouahab Bellouki heeft een “goed gesprek” gehad met burgemeester Jozias van Aartsen waarbij “alles is uitgesproken”. Bellouki ziet af van het indienen van een klacht tegen de politie in de Schilderswijk,

Bellouki had contact met de burgemeester moeten opzoeken, de politie of het ministerie van Buitenlandse Zaken, in plaats van in de media te zeggen dat hij ‘ziek’ werd van het hardhandig neerslaan van een 14-jarige Marokkaans-Nederlandse jongen in de Schilderswijk. Dat zegt de burgemeester van Den Haag in de Volkskrant. Tegenover de NOS zei Bellouki vorige week nog dat hij een klacht gaat indienen tegen het politieoptreden.

Volgens de politie hinderde de jongen agenten bij hun werk. Toen hij weigerde te vertrekken werd hij aangehouden. Op camerabeelden is te zien hoe een grote menigte om de agenten en de jongen heen gingen staan, waarop de situatie uit de hand liep. Mensen die te dicht bijkwamen werden door de agenten met de wapenstok geslagen. Twee personen en de veertienjarige jongen werden meegenomen naar het politiebureau.