In het kader van de culturele uitwisseling die de gemeenten Meppel en de Alhoceima met elkaar onderhouden, zal de theatergroep Thawiza uit Alhoceima 4 keer een theatervoorstelling opvoeren in Nederland. De theatergroep Thawiza zal het theaterstuk ‘Shizophrenia’ in de steden in de steden Den Haag, Meppel, Rotterdam en Utrecht opvoeren. De opvoeringen zijn er tot 19 december 2011.

Het theaterstuk Shizophrenia gaat over cases die al eeuwenlang een keerpunt vormen in het leven en bewustzijn van een jongere. Repressie en en vrijheid, leven en streven, waardigheid en vernedering werk en werkloosheid zijn cases die de levenskoers bepalen.

De tegenstrijdige facetten zullen door verschillende acteurs gespeeld worden. ‘Izri’ speelt het revolutionaire of onderworpen volk en zijn tegenspeler ‘Amziw’ speelt de dictatoriale of democratische heerser. Deze situaties kunnen een rauwe werkelijkheid creeren waarbij de actrice ‘Tilelli’ het tij probeert te keren dan eens door de vrijheid en de en het goede te bedriegen en dan weer door zich tegen het kwaad en de tirannie te keren.

De opbrengst van de voorstellingen zal besteed worden aan de oprichting van een jongeren centrum in Alhoceima waar voor zowel jongeren uit Alhoceima als uit Nederland activiteiten georganiseerd zullen worden.

De speeldata, tijden en plaats:
Maandag 12 december, schouwburg ogterop in Meppel om 20:00 uur
Donderdag 15 december, Culturalis theater in Den Haag om 20:15uur
Vrijdag 16 december, Vorstelijk Complex in Utrecht om 18:30 uur
Zondag 18 december, Educatief Centrum Rotterdam om 15:00 uur.