Enkele Marokkaanse politici hebben vandaag hun ongenoegen geuit over het verbod Van de Marokkaanse film ‘Much love’. Het Marokkaanse ministerie van communicatie had gister aangeven dat de film niet in de Marokkaanse bioscopen vertoond mag worden omdat deze de Marokkaanse normen en waarden zou beledigen en het imago van de Marokkaanse vrouw zou schaden.

Realiteit
Volgens een bestuurder van de progressieve regeringspartij PPS (Le Parti du progrès et du socialisme) zou het verbod het principe van de vrijheid aantasten. Volgens de politicus zou de film enkel een realiteit tonen waar alle Marokkanen mee bekend zijn en die zij betreuren.

Bespreekbaar maken
Ook de voorzitter van de gemeenteraad van Tiznit heeft aangegeven zich te verbazen over het verbod en de roep de regisseur zelfs strafrechtelijk te vervolgen. Volgens De voorzitter is de film een buitenkans zijn om prostitutie en andere problematiek in het land te bespreken.

Geen aanvraag
De regisseur Nabil Ayouch zelf heeft aangeven het verbod op het vertonen niet te kunnen begrijpen. Hij geeft aan dat er helemaal geen aanvraag is gedaan door de productiemaatschappij bij de autoriteiten om de film te vertonen. Ayouch verbaast zich ook over de aangifte die een vereniging in Marrakech tegen het productieteam heeft gedaan terwijl zij de film niet gezien kunnen hebben.