Een Amsterdamse welzijnswerker en oud-raadslid heeft op internet fiks uitgehaald naar de PvdA parlementariërs Khadija Arib en Ahmed Marcouch. Welzijnswerker Mouna Jabrane was  afgelopen 2 gemeenteraadsverkiezingen kandidaat voor De groenen noemde Arib en Marcouch ‘afval parlementariërs’. Dit vanwege hun openlijke steun aan de Marokkaanse ‘homoboot ‘.

Amazigh vlag
Dit is niet de eerste keer dat het raadslid zich intolerant en discriminerend uitlaat. In het verleden intimideerde ze de Amazigh/Marokkaanse zangeres Tifyur vanwege het dragen van de Amazigh vlag op het Twiza festival. Getuigen tijdens het optreden hebben aan Amazightimes gemeld dat de persoon de zangeres bespuugde en zelfs een schoen naar haar toewierp.

Aangifte
Marcouch die zich in het verleden regelmatig opwierp voor de belangen van de Marokkaanse homoseksuele  gemeenschap  heeft aangifte gedaan tegen de Marokkaanse welzijnswerker wegens belediging en het aanzetten tot haat.  Arib gaf aan sinds zaterdag verschillende verwensingen aan haar hoofd geslingerd te hebben gekregen vanwege haar aanwezigheid.  “Sinds zaterdag krijg ik van alles naar mijn hoofd geslingerd. Ik moet naar de hel, krijg verzen uit de koran toegestuurd en in deze discussie werd ik als een stuk vuil behandeld. Als je actief bent binnen de Marokkaanse gemeenschap zoals deze mevrouw, dan heb je een voorbeeldfunctie. We moeten een grens trekken. Volgens de initiatiefnemers van de boot bewijzen de reacties dat de Marokkaanse boot nodig was en dat dialoog over homoseksualiteit binnen de Marokkaanse gemeenschap nodig is.

Marokkaanse symboliek
Ondertussen heeft De Groenen zich gedistantieerd van de haatdragende opmerkingen van Jabrane genomen.  Jabrane zelf lijkt zich te weren met dat het haar enkel ging om de Marokkaanse symboliek op de boot. Volgens haar mogen die niet geassocieerd worden met homoseksualiteit.