Maandag 20 januari is omstreeks 22.00 uur een Marokkaanse man doodgeschoten voor de ingang van sportschool Club Pellikaan aan De Brand in Amersfoort. Het slachtoffer kwam de sportschool uit toen hij werd doodgeschoten. Volgens getuigen zijn de daders met een auto gevlucht.

Op het moment van de liquidatie waren ongeveer honderd personen aanwezig in de sportschool. Na het incident kwamen veel bekenden van het slachtoffer naar de plaats delict. De personen in de sportschool moesten in verband met het onderzoek nog twee uur in het gebouw blijven. De politie heeft eerst met de sporters gesproken en hun gegevens genoteerd voordat ze onder begleiding de sportschool mochten verlaten.

Kort na de liquidatie werd een uitgebrande auto aangetroffen in Leusen. Het is momenteel niet bekend of het de vluchtauto van de daders is. De politie heeft ook de omgeving van de uitgebrande auto afgezet voor sporenonderzoek. Het slachtoffer gaf zijn sportschool een aantal uren voor de liquidatie nog een ‘like’ op Facebook. Ondanks dat de naam van het slachtoffer al bekend is wil de politie nog geen mededelingen doen over zijn identitieit.