De parlementariër Ahmed Marcouch (PvdA) heeft gister een delegatie van de Riffijnse beweging voor autonomie ontvangen in de Nederlandse Tweede Kamer. De delegatie bestond uit de bestuursvoorzitter van de beweging Abdelilah Stitou en enkele bestuursleden van de recentelijk opgerichte Benelux afdeling.

Rondleiding
Ahmed Marcouch heeft de delegatie rondgeleid in de Tweede Kamer en de ontstaansgeschiedenis hiervan uitgelegd. Ook heeft hij een uiteenzetting gegeven over de structuur van het Nederlandse politieke systeem, zijn eigen portefeuille en de actuele thema’s in de Nederlandse politiek.

Riffijnse behoefte aan sociale rechtvaardigheid
De Nederlandse parlementariër gaf na de uiteenzetting over de visie van de partij van de arbeid aan dat hij het streven van de Riffijnen naar waardigheid en sociale rechtvaardigheid wel herkent in de visie van zijn eigen partij.

Trots
De bestuursvoorzitter Abdelilah Stitou gaf aan zeer trots te zijn op dat Riffijnen prominente posities hebben kunnen innemen in de Nederlandse maatschappij en in het politieke landschap. Stitou heeft Marcouch ook een uitleg gegeven over de visie van de beweging, de ontstaansgrond hiervan en de ontwikkelingen sinds de oprichting in 2007.