De 60-jarige Abdelkader B. werd ervan verdacht dat hij 18 jaar geleden zijn dochters had ontvoerd naar Marokko. Tegen hem werd 9 jaar cel geëist. De rechtbank vind dat niet kan worden bewezen dat de meisjes, toen 1 en 3 jaar oud opzettelijk aan het gezag van de moeder zijn onttrokken.

De toen zwangere vrouw vluchtte in 1996 met haar toen 2-jarige dochtertje vanuit België naar familie in Nederland. Na de geboorte mocht de vader zijn kinderen een week zien en nam de kinderen vervolgens mee naar Marokko. De moeder stapte naar de rechter die bepaalde dat zij het gezag over hen kreeg, maar dat bericht bereikte de vader nooit. Doordat de vader er niet van op de hoogte was en stelde dat de meisjes vrijwillig zijn afgestaan omdat er een conflict was na de geboorte over het feit dat ze geen zonen had gebaard, besloot de rechter dat hij vrij gesproken moest worden.

Pas na 17 jaar kreeg de moeder weer contact met haar inmiddels volwassen dochters. De vader werd gearresteerd in Spanje. De meisje willen geen contact meer met hun moeder.