Een man die kort geleden uit de gevangenis kwam heeft zijn 17-jarige vrouw aangevallen met een scheermes. Het slachtoffer was begin dit jaar aan haar verkrachter uitgehuwelijkt. Omdat ze had besloten hem te verlaten viel hij haar aan met een scheermes zodat niemand ooit nog met haar zou willen trouwen.

De vrouw was op bezoek bij haar familie toen haar man in een taxi kwam om haar op te halen. Onderweg naar huis kreeg de minderjarige vrouw ruzie met haar man. Hierop besloot ze een echtscheiding te eisen, dit tot grote woede van de pas vrij gekomen man. Hij viel haar vervolgens aan met een scheermes en beet haar toe dat “niemand anders dan hij met haar zal trouwen“. Het slachtoffer werd naar het Ibn Toufail ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat ze ongeveer 50 keer in haar gezicht was geraakt. Ze had tevens wonden op haar armen en handen en moest tientallen malen gehecht worden.

De man zat zijn celstraf van zes maanden uit nadat hij betrokken was bij de ontvoering van minderjarige meisjes uit een weeshuis. Het slachtoffer blijkt een dubbel slachtoffer te zijn. De dader verkrachtte haar op zestienjarige leeftijd, waarna hij werd gedwongen met haar te trouwen om vervolging te voorkomen. De moeder van het meisje blikt terug op dat moment: “We vergaven hem zodat zij met elkaar konden trouwen”.

In Marokko konden verkrachters op basis van artikel 475 van de Strafwet onder vervolging uitkomen als ze met het slachtoffer trouwen. Vaak worden de meisjes vervolgens door familieleden gedwongen om met hun belager te trouwen. De omstreden wet werd eerder dit jaar afgeschaft na massale protesten en zelfmoorden bij de meisjes.