Het meisje was op schoolreisje, maar werd aangevallen en geslagen door een racist.

Een 16-jarig Marokkaans meisje werd afgelopen vrijdag geslagen in Oostende in België, door een man die haar hoofddoek afscheurde, meldde RTL Info. Het meisje dat op schoolreis naar de stad was, zei dat de man haar “vuile Marokkaan” noemde voordat hij haar aanviel.

“Mijn dochter en haar vriendin liepen langs het strand”, zei de moeder van het slachtoffer tegen een verslaggever van hetzelfde kanaal. Ze gaf verder te kennen dat de man haar dochter met geweld duwde en toen ze zich omdraaide om hem te vertellen dat hij moest stoppen, trok hij haar hoofddoek af en sloeg haar in haar gezicht.

Haar vriendin belde onmiddellijk haar klasgenoten, vier van hen kwamen en zagen wat er gebeurde. Zij maakten ter plekke foto’s en lieten aan de politie zien hoe de man het Marokkaanse jonge meisje bijna gewurgd had. Op de foto bij dit artikel is te zien hoe de man het meisje beet hield.

De aanval werd gemeld aan de politie van Oostende en een onderzoek is lopende om de redenen achter deze aanval te bepalen. De moeder benadrukte dat haar dochter langzaam herstelt, maar niet in staat is in om deze vakantie naar haar geplande studentenbaantje te gaan.