PERSBERICHT:

Maghreb Talent presenteert eerste showcase tijdens Festival Djemaa El Fna in Rotterdam

Vanuit de passie en noodzaak om jong talent de kans te geven met hun roots in aanraking te komen, en om de genre bekender te maken bij een breed publiek, presenteert Maghreb Talent de eerste drie talenten tijdens Festival Djemaa El Fna op zaterdag 24 september van 17.50 – 19.20 uur. Ook zal tijdens het festival en vervolgens online een publieksonderzoek uitgevoerd worden. De resultaten zijn eind oktober bekend en zullen dan gedeeld worden met de sector en andere belanghebbenden.

Maghreb is een doelgroep én een genre
400.000 Nederlanders met roots in de Maghreb regio (Noord Afrika) wonen in Nederland. Dit aantal zal binnen 15 jaar verdubbelen. Deze groep is anno 2016 nog ondervertegenwoordigd op muziekscholen, conservatoria, academies en in de kunst en cultuur sector. Deze sector ziet dat deze doelgroep inmiddels steeds beter haar weg vindt naar de theaters en podia, maar merkt ook op dat het vaak nog aan kwaliteit van talent en producties schort en deze doelgroep voor veel theaters, podia en organisaties moeilijk te benaderen is. Ook stellen talenten dat deuren gesloten blijven en er geen sterk vangnet is om zich te kunnen ontwikkelen en door te groeien.

Maghreb Talent; van de haarvaten in de wijk tot en met professionalisering
Met Maghreb Talent wordt op pragmatische en innovatieve wijze de weg naar talentontwikkeling en professionalisering gestimuleerd en ondersteund. Er is inmiddels een grote doelgroep voor het Nederlands Maghreb genre ontstaan en er liggen kansen die verzilverd kunnen worden, waardoor de kwaliteit verhoogd kan worden en ruwe diamanten van zorgenkindjes naar zorgeloze talenten ontwikkeld kunnen worden.

Over Stichting Maghreb Talent
Maghreb Talent bestaat uit twee afdelingen: de Talent Lab en Talent Kitchen. Maghreb Talent Lab zal zich focussen op de professionele sector, kennisoverdracht, marketing oplossingen en partnerships. Maghreb Talent Kitchen is gericht op talent ontwikkeling, mentorschap van talent en het onderhouden van een sterke band met de doelgroep en de sector. Tot slot zullen wij ons ook inzetten voor uitwisseling, zodat we iedereen met passie voor de Maghreb, als doelgroep en als genre, kunnen betrekken en een platform kunnen bieden.

Kijk voor meer info op www.maghrebtalent.nl – https://www.facebook.com/events/306035636432688/ – Twitter: @maghreb_talent